Are un potential turistic urias. Soseaua nou asfaltata dintre Novaci (Gorj) si Saliste (Sibiu) are 120 km, dintre care 30 km la peste 2.000 de metri. Privelistea te lasa mut de uimire. Absolut toti turistii întâlniti si chestionati  pe Transalpina au declarat ca acest drum este mai frumos decât Transfagarasanul.

Ruta place în special pentru ca merge mai multi kilometri prin salbaticie (drumul are în total aproximativ 120 de kilometri, dintre care mai bine de 80 sunt strabatuti în natura), ofera mai multe puncte cu panorame unice si, deloc de neglijat, asfaltul este mai bun, transformarea din drum de tara în sosea adevarata fiind începuta în 2009.transalpina2

În Rânca, pensiunile se înmultesc exponential

Se spune ca pentru a admira mai bine tot ceea ce are de oferit Transalpina, este mai bine sa parcurgi soseaua de la Sud la Nord. Aaa am facut si noi. În Novaci, lumea începe sa simta efectele reabilitarii drumului. Pâna ai la cârciuma de la intersectia cu drumul spre Târgu Jiu sau Bumbesti, numarul de clienti a crescut în ultima vreme cu 25%, dupa cum spune barmanita de aici.
Necazul localnicilor din Novaci este însa ca majoritatea turistilor se opresc sus, în statiune, la Rânca (1.600 de metri altitudine). Din satul subcarpatic drumul începe sa urce brusc spre statiunea amintita.

.

transalpina3

 

 

De la Rânca spre Nord începe portiunea cea mai spectaculoasa a drumului. În 20 de minute, norul nemilos dispare, eliberând bucata buna de sosea pe care o ocupase întru disperarea soferilor care nu puteau rula cu mai mult de 30 de km/h. Doar vârful piramidei de 2.000 de metri (Papusa) mai sta învaluit în „aburi” înca vreun sfert de ceas.
transalpina4Atât în stânga, cât si în dreapta drumului, siruri muntoase întrepstrunse devin albastre, imagine caresi aduce aminte de una dintre fotografiile oferite de Windows pe post de imagine de background. Daca nimeresti lumina potrivita, poti scoate de aici o imagine mult mai frumoasa. Nu apuci sa mai mergi mult ca esti nevoit sa opresti din nou.

 

transalpina5

 

Un apus de soare de pe digul aculmularii  vine ca un cadou de bun ramas oferit de Transalpina.

80 de kilometri în natura salbatica te asteapta pe Transalpina

 

sursa: evz.ro

TransAlpina – Informatii

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD