E ceva vreme de cand ne dorim sa mergem pe traseele din Clisura Dunarii. Prin urmare, chiar daca e februarie, ne-am decis si am pornit la drum. 

   Pentru inceput – Ciucarul Mic. Asadar, ne-am pregatit psihic,(am crezut ca este mai greu) si am pornit la drum. Si asta in luna februarie, 2016. Din mai multe motive am decis ca este o perioada buna – vara ne este mai dificil; primavara, daca este calduroasa(si daca nu) apar viperele cu corn; in plus, am ales ziua de 2 februarie sa vedem ce parere are ursul ( a fost putin soare, deci, credem ca a intrat in barlog- nu l-am intalnit). 

  Plecarea pe traseu este de undeva din zona Dubova, un loc bine marcat, cu un panou mare, imposibil de trecut cu vederea. Este un traseu de circa 1 h – din experienta, spun ca poate fi mai lung – depinde de cine si cum merge. Pentru noi a fost mai lung, dar a fost de placere.

  Cand ajungi sus… e ceva mirific, spectaculos… ramai fara cuvinte si respiri cu nesat! Realizezi ca vezi in acelasi timp doua tari, separate de Dunare.  faci putina comparatie la cum arata cele doua maluri si, ramai incantat ! Cam asta e ce am simtit!

Am incercat sa ne imaginam cum este vara,probabil de cateva ori mai frumos si periculos in acelasi timp. 

  Concluzia si recomandarea noastra : un traseu de dificultate medie, care merita tot efortul !

Mai jos aveti cateva poze din zona respectiva:

Ciucarul mic
Etichetat pe:    

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD